ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΥΛΙΚΑ: Κριθαρένια Παξιμαδάκια Πετρόμυλου Γυπαράκη
Για το πέστο: σταμναγκάθι, κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, φλίδες Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ Γύπας, Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Γύπας κομμένη σε μικρά τριγωνάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα υλικά για το πέστο στο μπλέντερ. Αλείφουμε πάνω στα παξιμαδάκια το πέστο και προσθέτουμε από πάνω ένα τριγωνάκι Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Γύπας.
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ & ΞΙΝΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΓΥΠΑΣ
ΥΛΙΚΑ: Παξιμαδάκια Σικάλεως Γυπαράκη
Για την πάστα: 1 βαζάκι πάστα ελιάς Καλαμών, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι βαλσαμικό, μισή σκελίδα σκόρδο, ντοματίνια, Ξινή Μυζήθρα Γύπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα υλικά για την πάστα στο μπλέντερ. Αλείφουμε πάνω στα παξιμαδάκια την πάστα κι από πάνω Ξινή Μυζήθρα Γύπας τριμμένη. Προσθέτουμε μια ροδέλα ντοματίνι.
ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ: Παξιμαδάκια με Χαρούπι Γυπαράκη (6τεμ κομένα στη μέση), ντοματίνια (βελανίδια) κομμένα στη μέση, κάπαρη, κρίταμο, λευκό ξύδι βαλσαμικό, ελαιόλαδο, Σουρωτή Μυζήθρα Κουρούπας Parizien (μπαλάκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά μας σ’ ένα μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρώς και τοποθετούμε στο πιάτο. Τέλος προσθέτουμε τα μπαλάκια μυζήθρας και σερβίρουμε.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ & ΜΙΤΑΤΟΤΥΡΙ ΚΑΥΤΕΡΟ ΓΥΠΑΣ
ΥΛΙΚΑ: Παξιμαδάκια Λαδιού Γυπαράκη (4 - 5 κομμένα στη μέση), 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, πράσινα ανάμεικτα λαχανικά (Λόλα κόκκινη, μαρούλι, φύλλα γαλλικής σαλάτας Escaroll), dressing vinaigrete μελιού, 80γρ καρύδια Pecan, Μιτατοτύρι Καυτερό Γύπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και θυμάρι και ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο. Σ’ ένα μπολ κόβουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα παξιμαδάκια και τα καρύδια Pecan. Περιχύνουμε με το dressing κι ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο ζουλιέν. Τέλος προσθέτουμε φλίδες από το Μιτατοτύρι Γύπας.